Suroviny:
- 500 gzemiaky
- 100 gmrkva
- 80 gcibuľa
- 50 gpetržlen
- 3 kskyslé uhorky
- 3 PLmajonéza
- 80 gzeler
- 3 ksvajcia natvrdo
- 2 PLhrášok
- 1 PLhorčica
- 1 ČLcitrónová šťava
- 50 mlhovädzí vývar
Postup prípravy receptu:
Suroviny pre 4-6 osôb
Očistíme mrkvu, petržlen, zeler a uvaríme ich vcelku. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s vývarom a nasekanou cibuľou, kyslými uhorkami, na kocky nakrájaními vajcami, hráškom, koreňovou zeleninou nakrájanou na kocky a majonézou. Dochitíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme odležať niekoľko hodín v chlade.