Suroviny:
- 1 kgtekvica, najlepšie Hokkaido
- 50 gmaslo
- 50 gsmotana
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- vetvička tymiánu
- 1 PLkremžská horčica
Postup prípravy receptu:
Tekvicu olúpeme a vydlabeme z nej semienka a vlákna. Nakrájame ju na väčšie kusy a vložíme do pekáca spolu s tymiánom, nahrubo nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piect pri 180 °C na 20-30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká a nesmie začať hnednúť. Maslo a smotanu dajte do hrnčeka a nechajte maslo rozpustiť na najslabšom výkone v mikrovlnnej rúre.
Tekvicu vyberte z rúry, odstráňte tymián a obsah dajte do mixéra, pridajte horčicu, zohriatu smotanu s rozpusteným maslom a korenie. Rozmixujte a dochuťte soľou.