Suroviny:
- 1.5 kgkapor
- 1 kgmalé sladkovodné ryby
- 1 ČLsoľ
- 1 ksveľká cibuľa
- 1 PLmasť
- 2 PLmletá paprika
- 2 kszelené korenie
- 2 ksparadajky
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 porcie:
Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy
a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme mletou paprikou a zalejeme dvoma litrami vody. Varíme 30-40 minút, až je rybie mäso mäkké a oddeľuje sa od kostí.
Medzitým umyjeme paradajky a pokrájame ich na kocky. Vývar scedíme a vložíme do neho plátky kapra, paradajky a korenie. Polievku privedieme k varu a varíme asi 10 minút. Nemiešame, aby sme neporušili rybie mäso. Podľa potreby prisolíme.