Suroviny:
- 230 gmaslo
 - 120 gkrupicový cukor
 - 120 gmed
 - 100 gkyslá smotana
 - 3 ksvajcia
 - 250 ghladká múka
 - 2 ČLlevanduľový extrakt
 - 1 ČLprášok do pečiva
 - 1/2 ČLjedlá sóda
 - 1/4 ČLsoľ
 - 1/2 ČLškorica
 - POLEVA
 - 2 ČLmed
 - 20 mlcitrónová šťava
 - 100 gpráškový cukor
 
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 12 kusov
1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C
2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt.
3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do maslovej zmesy a vymiešame dohladka. Cesto rozdeľte do formičiek.
4. Pečieme 20 až 30 minút. Upečené bábovy necháme vyhladnúť.
5. Zmiešame citrónovú šťavu, med a zašľahajte cukor a miešajte pokial nevznikne hladká hmota. Zmesou polejte bábovky a necháme stuhnúť.






