Suroviny:
- 280 ghladká múka
 - 150 mlvlažné mlieko
 - 35 gmaslo
 - 35 gmasť
 - 13 gkvasnice
 - 15 gkrupicový cukor
 - 3 ksžĺtkyštipka soli
 - NA POSYP
 - 200 gcukor
 - 1 ČLškorica
 - 80 gmaslo na potieranie
 
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 ks pri použití Tescoma formy na trdelník
1. Z kvasníc, mlieka a lyžice práškového cukru (5 g) pripravte kvások. Maslo a masť vyšľahajte s 3 vaječnými žĺtkami do peny, pridajte múku, zvyšný cukor (10g) a premiešajte. Do cesta dajte kvások, dôkladne spracujte a nechajte 30-45 minút vykysnúť
2. pripravte cca meter dlhé valčeky, naviňte na formu, konce založte
3. rozvaľkajte tak, aby sa navinuté valčeky spojili
4. potrite maslom a nechajte 15 minút kysnúť
5. pečte 20–25 minút pri 200 °C
6. počas pečenia 2 x otočte o 1/3 a raz potrite maslom.
7. po upečení potrite maslom a obaľte v cukrovej zmesi so škoricou
8. opatrne odstránime formu






