Recepty

Krokant
Príprava: 38 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Krokant

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1213 videní
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
Kačica pečená s jablkami a slivkami
Príprava: 270 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Priemerný

Kačica pečená s jablkami a slivkami

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1763 videní
4 porcie Kačicu očistíme a do kože a dutiny votrieme soľ. Zabalíme ju do fólie a necháme aspoň šesť hodín odležať. Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na plátky Brušnú dutinu kačice naplníme plátkami jabĺk a slivkami a uzavrieme ihlou. Kožu popicháme vidličkou a kačicu vložíme do pekáča chrbtom…
Orechové guľky
Príprava: 30 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Orechové guľky

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
713 videní
Suroviny na 12 kúskov. Orechy nastrúhame najemno. Tuk vymiešame s medom. Pridáme orechy, kávu, rum a citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v cukre.
Rybacia polievka
Príprava: 87 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Rybacia polievka

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1089 videní
Suroviny na 4 porcie: Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme…
Vianočný punč
Príprava: 15 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočný punč

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
1918 videní
4 porcie nápoja. Z citróna a pomaranča vylisujeme šťavu. Vodu vlejeme do hrnca, pridáme cukor, šťavu z citrusov a všetko korenie. Privedieme k varu. Prilejeme víno, rum a zohrejeme do varu. Stiahneme z platne a ihneď sevírujeme. Poháre ozdobíme plátkom pomaranča.
Horúca mexická čokoláda
Príprava: 16 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Horúca mexická čokoláda

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1439 videní
8 porcií nápoja. Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút. Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili…
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email