Recepty

Škoricové sušienky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Škoricové sušienky

10. decembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2372 videní
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi…
Trdelník
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 11 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Trdelník

30. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2023 videní
Suroviny na 4 ks pri použití Tescoma formy na trdelník 1. Z kvasníc, mlieka a lyžice práškového cukru (5 g) pripravte kvások. Maslo a masť vyšľahajte s 3 vaječnými žĺtkami do peny, pridajte múku, zvyšný cukor (10g) a premiešajte. Do cesta dajte kvások, dôkladne spracujte a nechajte 30-45 minút vykysnúť…
Zemiakové šúľance s makom
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Bezmäsité jedlá
Náročnosť: Jednoduchý

Zemiakové šúľance s makom

28. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
4095 videní
Suroviny na 4 porcie 1. zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce ich ošúpeme a nastrúhame 2. Pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. 3. na pomúčenej doske urobíme s cesta 5 valčekov a okrajujeme s nich kúsky. 4. šúľance vložime do osolenej vriacej vody a varíme 5 minút. 5. posypeme…
Laskonka s vaječným krémom
Príprava: 170 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Laskonka s vaječným krémom

27. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
3251 videní
Suroviny na 15 kusov 1. bielky vyšľaháme s tretinou krupicového cukru do veľmi hustého snehu 2. zvyšný cukor s trochou vody rozvaríme s ked začne cukor bublinkovať povaríme ešte 8-10 minút za stáleho miešania 3. horúci cukor pomaly lejeme za stáleho šľahania pri nižších otáčkach do snehu. Po naliatí celého…
Bombardino
Príprava: 15 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Bombardino

27. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2204 videní
Suroviny na 2 porcie 1. vaječný likér zohrejeme s miekom a whisky maximále na 80 °C, nesmie prísť do varu 2. nalejeme do pohárov a ozdobíme
Vaječný likér po slovensky
Príprava: 26 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Vaječný likér po slovensky

26. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
803 videní
1. žĺtky vyšľaháme do peny 2. po lyžiciach do peny zašľaháme salko a potom nesladené kondenzované mlieko 3. vmiešame rum 4. hotový likér nalejeme do fliaš a necháme pár dní odležať v chlade
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email