Recepty

Zemiakové šúľance s makom
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Bezmäsité jedlá
Náročnosť: Jednoduchý

Zemiakové šúľance s makom

28. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
4534 videní
Suroviny na 4 porcie 1. zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce ich ošúpeme a nastrúhame 2. Pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. 3. na pomúčenej doske urobíme s cesta 5 valčekov a okrajujeme s nich kúsky. 4. šúľance vložime do osolenej vriacej vody a varíme 5 minút. 5. posypeme…
Laskonka s vaječným krémom
Príprava: 170 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Laskonka s vaječným krémom

27. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
3701 videní
Suroviny na 15 kusov 1. bielky vyšľaháme s tretinou krupicového cukru do veľmi hustého snehu 2. zvyšný cukor s trochou vody rozvaríme s ked začne cukor bublinkovať povaríme ešte 8-10 minút za stáleho miešania 3. horúci cukor pomaly lejeme za stáleho šľahania pri nižších otáčkach do snehu. Po naliatí celého…
Bombardino
Príprava: 15 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Bombardino

27. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2394 videní
Suroviny na 2 porcie 1. vaječný likér zohrejeme s miekom a whisky maximále na 80 °C, nesmie prísť do varu 2. nalejeme do pohárov a ozdobíme
Vaječný likér po slovensky
Príprava: 26 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Vaječný likér po slovensky

26. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
998 videní
1. žĺtky vyšľaháme do peny 2. po lyžiciach do peny zašľaháme salko a potom nesladené kondenzované mlieko 3. vmiešame rum 4. hotový likér nalejeme do fliaš a necháme pár dní odležať v chlade
Nátierka z pečeného pstruha
Príprava: 20 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Náročnosť: Jednoduchý

Nátierka z pečeného pstruha

26. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
4110 videní
1. Filety z prstruha umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. 2. Vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre pri 200 °C cca 15 minút 3. Nadrobno nakrájame pór, preložíme do väčšej misky, pridáme lučinu, horčicum soľ a korenie. 4. upečeného pstruha oddelíme od kostí a vydličkou vmiešame do zmesi.…
Tekvicová polievka so zázvorom
Príprava: 25 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Tekvicová polievka so zázvorom

26. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
1075 videní
Suroviny na 4 porcie 1. tekvicu olúpeme, ostránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky 2. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a nasekáme na menšie kúsky, orestujeme ju na oleji, pridáme tekvicu a mrkvu. Chvíľu podusíme a potom vmiešame nakrájaný zázvor, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou…
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email