Surovina: krupicový cukor

Trdelník
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 11 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Trdelník

30. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2153 videní
Suroviny na 4 ks pri použití Tescoma formy na trdelník 1. Z kvasníc, mlieka a lyžice práškového cukru (5 g) pripravte kvások. Maslo a masť vyšľahajte s 3 vaječnými žĺtkami do peny, pridajte múku, zvyšný cukor (10g) a premiešajte. Do cesta dajte kvások, dôkladne spracujte a nechajte 30-45 minút vykysnúť…
Laskonka s vaječným krémom
Príprava: 170 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Laskonka s vaječným krémom

27. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
3658 videní
Suroviny na 15 kusov 1. bielky vyšľaháme s tretinou krupicového cukru do veľmi hustého snehu 2. zvyšný cukor s trochou vody rozvaríme s ked začne cukor bublinkovať povaríme ešte 8-10 minút za stáleho miešania 3. horúci cukor pomaly lejeme za stáleho šľahania pri nižších otáčkach do snehu. Po naliatí celého…
Orieškové sušienky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Orieškové sušienky

25. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
485 videní
Suroviny na 20-25 kusov 1. zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do bielej peny, pridáme vajcia a ešte minútu šľaháme. 2. postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme vláčne cesto 3. hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 30 minúť do chladničky 4. z odpočnutého cesta…
Svetlé čokoládové sušienky
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Svetlé čokoládové sušienky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2133 videní
Suroviny na 30 kúsov 1. čokoládu nakrájame na malé kúsky a vmiešame ju do múky 2. oba cukry vyšľaháme so zmäknutým maslom do svetlej peny, pridáme vajcia a šľaháme 5 minút 3. do zmesy zašľaháme vanilku, soľ a prášok do pečiva a nakoniec múku s čokoládou. 4. na plech vystlaný…
Levanduľovo-medové bábovky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 15 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Levanduľovo-medové bábovky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
468 videní
Suroviny na 12 kusov 1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C 2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt. 3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do…
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Priemerný

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré

22. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
6783 videní
postup
Minivianočky
Príprava: 100 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Minivianočky

21. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
708 videní
Suroviny na 4 ks 1. Všetky ingrediencie nechajte asi pol hodiny pri izbovej teplote odstáť. Mlieko mierne ohrejte v kastróliku. Odlejte z neho do misky asi tretinu, rozmiešajte v ňom lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. 2. Maslo rozpustíme a nechajte vychladnúť. Do misy preosejte…
Štafetky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Štafetky

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
409 videní
Suroviny na 10 kusov 1. z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, do ktorého opatrne vmiešame múku a orechy 2. pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Dáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 170 °C. Dávame pozor, aby sa cesto nevysušilo…
Krokant
Príprava: 38 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Krokant

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1185 videní
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email