Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Tekvica na spôsob zemiakovej kaše

Suroviny:

tekvica, najlepšie Hokkaido
1 kg
maslo
50 g
smotana
50 g
strúčiky cesnaku
2 ks
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
vetvička tymiánu
kremžská horčica
1 PL

Postup prípravy receptu:

Tekvicu olúpeme a vydlabeme z nej semienka a vlákna. Nakrájame ju na väčšie kusy a vložíme do pekáca spolu s tymiánom, nahrubo nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piect pri 180 °C na 20-30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká a nesmie začať hnednúť. Maslo a smotanu dajte do hrnčeka a nechajte maslo rozpustiť na najslabšom výkone v mikrovlnnej rúre.
Tekvicu vyberte z rúry, odstráňte tymián a obsah dajte do mixéra, pridajte horčicu, zohriatu smotanu s rozpusteným maslom a korenie. Rozmixujte a dochuťte soľou.