Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Rybacia polievka

Suroviny:

kapor
1.5 kg
malé sladkovodné ryby
1 kg
soľ
1 ČL
veľká cibuľa
1 ks
masť
1 PL
mletá paprika
2 PL
zelené korenie
2 ks
paradajky
2 ks

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 4 porcie:
Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy
a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme mletou paprikou a zalejeme dvoma litrami vody. Varíme 30-40 minút, až je rybie mäso mäkké a oddeľuje sa od kostí.
Medzitým umyjeme paradajky a pokrájame ich na kocky. Vývar scedíme a vložíme do neho plátky kapra, paradajky a korenie. Polievku privedieme k varu a varíme asi 10 minút. Nemiešame, aby sme neporušili rybie mäso. Podľa potreby prisolíme.