Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou

Suroviny:

CESTO
hladká múka
200
maslo
75
práškový cukor
75
žĺtky
2
studená voda
2
mlieko
2
štipka soli
múka na dosku a formičky
tuk na formičky
PLNKA
sultánky
50
jablko
1
kandizovaná pomarančová kôra
kandizované čerešne
25
kôra z jedného pomaranča
kôra a šťava z jedného citróna
perníkové korenie
1/2

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 24 kusov

1. Všetky suroviny na plnku premiešame a odložíme na noc do chladničky

2. Cukor, maslo a žĺtky spojíme do hladkej hmoty. Pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ a múku a vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke aspoň 20 minút odležať.

3. Medzitým si vymastíme a vysypeme 24 formičiek. Z cesta vyvaľkáme plát a vykrojíme z neho 24 koliesok o priemere 7cm. Vyplníme ním formičky.

4. Zvyšok cesta znovu uhnetieme a dáme zabalené na chvíľu do chladničky.

5. Ovocnú zmes premiešame a do každej formičky vložíme po lyžičke.

6. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme plát a vykrojíme z neho 24 hviezdičiek. Umiestnime ich na každý koláčik. Potrieme mliekom a poprášime trochu práškovým cukrom.

7. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 20 minút.