Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Tiramisu pravé talianske

Suroviny:

mascarpone
500 g
piškóty Savoiardi
1
alebo iné dlhé poškóty
vajcia
5 ks
cukor krupica
5 PL
Amaretto
40 ml
alebo iný mandľový likér
sílná káva
250 ml
kakao

Postup prípravy receptu:

1. pripravíme si silnú kávu a necháme ju vychladnúť

2. rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtka od bielok. Zmiešame žĺtky s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Z bielkov vyšlaháme sneh

3. mascarpone zľahka zašlaháme do žĺtkov a nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov

4. pripravíme si nádobu na tiramisu, vychladenú kávu zmiešame s Amaretom.

5. piškóty namáčame do kávy a ukladáme do nádoby až pokryjeme celé dno a navrstvíme polovicou krému. Položíme druhú vrstvu piškót a navrch dáme zvyšok krému. Vrch posypeme kakaom.