Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Štafetky

Suroviny:

krupicový cukor
100
mleté vlašské orechy
50
hladká múka
4
bielka
4
NÁPLŇ
maslo
80
hladká múka
3
práškový cukor
3
silná káva
80
čokoláda na varenie, na dokončenie

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 10 kusov

1. z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, do ktorého opatrne vmiešame múku a orechy

2. pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Dáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 170 °C. Dávame pozor, aby sa cesto nevysušilo a aby nebolo príliš tmavé.

3. upečené cesto preklopíme, opatrne stiahneme papier na pečenie a necháme vychladúť.

4. 30g masla rozpustíme v hrnci, odstavíme ho a vmiešame múku a 30g cukru. Vrátime na sporák, zašlaháme kávu a za stáleho miešania povaríme. Zvyšok masla a cukru spolu premiešame a zapracujeme do neho vychladnutú kávovú zmes a vyšľaháme.

5. Vychladený plát nahrájame na 3 diely a spojíme ich krémom.

6. odležané štafetky nakrájame na rezy a šikmo ich namčame s rozpustenej čokoláde a ukladáme na miežku alebo na papier na pečenie a necháme vychladnúť.