Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Polievka s údenou makrelou

Suroviny:

údená makrela
500
zeleninový vývar
1
slanina
150
čerstvá kukurica
1
väčšie zemiaky
3
cibuľa
1
maslo
25
smotana na varenie
10
soľ a čerstvo mleté korenie
petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy receptu:

1. V hrnci opečieme na masle nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú slaninu.

2. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a opekáme 2 minúty.

3. Do hrnca nalejeme vývar a polievku privedieme do varu a varíme približne 10 minút, aby zmäkly zemiaky.

4. Pridáme kukuricu, údenú makrelu a povaríme ešte 3 minúty.

5. Opatrne miešame aby sa makrela nerozpadla na malé kúsky.

6. Na záver prilejeme smotanu a chviľu povaríme.