Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Pikantná kapustnica

Suroviny:

kyslá kapusta
1
cibuľa
1
bobkový list
2
bravčový bôčik
400
sušené huby
40
paradajkový pretlak
3
údená slanina
150
slanina
40
hladká múka
40
soľ
mleté čierne korenie
strúčiky cesnaku
3

Postup prípravy receptu:

Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte prevaríme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom.