Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Levanduľovo-medové bábovky

Suroviny:

maslo
230 g
krupicový cukor
120 g
med
120 g
kyslá smotana
100 g
vajcia
3 ks
hladká múka
250 g
levanduľový extrakt
2 ČL
prášok do pečiva
1 ČL
jedlá sóda
1/2 ČL
soľ
1/4 ČL
škorica
1/2 ČL
POLEVA
med
2 ČL
citrónová šťava
20 ml
práškový cukor
100 g

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 12 kusov

1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C

2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt.

3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do maslovej zmesy a vymiešame dohladka. Cesto rozdeľte do formičiek.

4. Pečieme 20 až 30 minút. Upečené bábovy necháme vyhladnúť.

5.  Zmiešame citrónovú šťavu, med a zašľahajte cukor a miešajte pokial nevznikne hladká hmota. Zmesou polejte bábovky a necháme stuhnúť.