Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Jahodovo-jogurtová torta

Suroviny:

detské piškóty
1 sáčok
ovocná šťava alebo likér
KRÉM
mlieko
100 ml
biely jogurt
3 ks
práškový cukor
4 PL
vanilkový cukor
1 sáčok
jahody
250 g
Rôsol
ovocná šťava
800 ml
voda
800 ml
pudingový prášok s jahodovou príchuťou
1 sáčok
NA OZDOBENIE
šľahačka
jahody

Postup prípravy receptu:

1. Dno aj steny tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom.
2. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať.
3. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému.
4. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom.
5. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol.
6. Jahody ozdobne rozložíme na povrch krému a zalejeme ich rôsolom.
7. Tortu necháme stuhnúť a odležať v chladničke.