Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Hovädzie mäso s chrenovou omáčkou

Suroviny:

hovädzie mäso
500 g
cibuľa
1 ks
mleté čierne korenie
štipka
soľ
štipka
OMÁČKA
mlieko
3 hrnček
sladká smotana
1 hrnček
maslo
1 PL
hladká múka
1 PL
chren
2 PL
cukor
1 ČL
soľ
štipka

Postup prípravy receptu:

Postup na prípravy mäsa:

1. opláchnuté mäso vložíme do tlakového hrnca, pridáme nadrobno nakrájanú cuibuľu, mleté čierne korenie a soľ

2. zalejeme vodou a varíme asi hodinu

3. uvarené mäso nakrájame na plátky

Postup prípravy omáčky:

1. ho hrnca dáme mlieko , pridáme maslo a dáme variť.

2. múku rozmiešame v smotane a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka

3. varíme na miernom ohni pokiaľ omáčka nezhustne

4. na záver vmiešame najemno nastrúhaný chren, a dochutíme cukrom a soľou

 

Nakrájane mäso prelejeme omáčkou a podávame s klasickou parenou alebo žemľovou knedľou.