Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Focaccia taliansky chlieb

Suroviny:

hladká múka
500 g
vlažná voda
400 ml
soľ
2 ČL
droždie
20 g
olivový olej
hrubá morská soľ
čerstvý rozmarín
sušené paradajky

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 2 kusy focaccie

1. pripravíme si kvások

2. z hladkej múky, vody, štipky soli a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 90 minút kysnúť na teplom mieste

3. vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 2 bochníky

4. položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme troškou olivového oleja a necháme ešte 25 minút kysnúť

5. prstami roztiahneme cesto do placky vysokej cca 1,5 až 2 cm, opäť potrieme olivovým olejom, posypeme hrubou soľou, posekaným rozmarýnom a sušenými paradajkami, ktoré jemne zatlačíe prstami do cesta.

6. pečieme v rúre vyhriatej na 240 C asi 15 minút