Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Feniklová polievka s údeným lososom

Suroviny:

zeleninový vývar
1,25 l
zemiaky
3 ks
rozdrvené strúčiky cesnaku
2 ks
malá cibuľa
2 ks
puky feniklu
2 ks
med
2 PL
olej
1 PL
biele víno
100 ml
smotana 12%
200 ml
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
NA OZDOBU:
údený losos
200 g
žerucha, prípadne iné bylinky
2 PL

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 4 porcie

1. Predhrejte rúru na 190 °C. Do studeného vývaru vložte olúpané a nakrájané zemiaky, cibuľu a cesnak. Varte, kým zemiaky nezmäknú.

2. Medzitým zmiešajte olej s medom, zmesou potrite puky feniklu a dajte ich piecť domäkka do predhriatej rúry. Ak máte pocit, že sa fenikel páli, zakryte ho alobalom. Pečený fenikel vložte do vývaru so zeleninou, pár kúskov si nechajte na ozdobu.

3. Vlejte víno, varte ešte 10 minút a potom polievku rozmixujte, prilejte smotanu, osoľte a okoreňte a nechajte ešte krátko prevariť.

4. Hotovú polievku na tanieroch alebo v miskách ozdobte kúskami fenikla, nakrájaným lososom a čerstvými zelenými bylinkami.