Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Čokoládové suflé

Suroviny:

horká čokoláda
200 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
200 g
maslo
200 g
vajcia
4 ks

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 7 porcií

1. vajcia s cukrom vyšľaháne do peny

2. roztopíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlke na nízkom výkone

3. k čokoláde primiešame po troške múku a nakoniec aj vajcia vymiešané s cukrom

4. pripravené misky vymiešame maslom a do 3/4 ich nalníme čokoládovou zmesou

5. pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 8-10 minút, dezert musí byť zvonku upečený a z vnútra tekutý

6. podávame ešte teplé so zmrzlinou