Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Bravčový guláš

Suroviny:

bravčové pliecko
1 kg
soľ
20 g
tuk
80 g
cibuľa
150 g
paprika mletá sladká
10 g
paradajkový pretlak
50 g
cesnak
10 g
majoránka
rasca celá
5 g
hladká múka
80 g

Postup prípravy receptu:

Na masti, alebo na oleji osmažím nakrájanú cibuľu. Keď začnú okraje cibule ružovieť, pridám na kocky nakrájané mäso a opekám zo všetkých strán. Keď je mäso zatiahnuté, pridám všetky suroviny okrem múky a opečiem spolu s mäsom.

Takto mám pripravený klasický základ na guláš, ktorý môžem podliať horúcou vodou. Nechám dusiť, dokiaľ nie je mäso mäkké, asi jeden a pol hodiny. V hrnčeku poriadne zmiešam vodu s múkou (toto si urobím hodinu vopred, netreba sa potom báť, že múka nebude dostatočne prevarená), za stáleho miešania guláš zahustím a aspoň desať minút na pomalom ohni povarím. Bravčový guláš podávam s cestovinou, zemiakmi, haluškami alebo knedľou